Enkel helhet
Välkommen till Hallborn.

Med lång erfarenhet och väletablerade kontakter skapar vi en effektiv helhetslösning för dig som kund.
Oavsett om din detalj är enkel eller komplex.
Vi kombinerar vår produktion i Småland med att samarbeta med leverantörer i Europa och Asien.
Vi är specialiserade inom skärande bearbetning men förser även kunder med andra typer av detaljer.

Du får en enkel helhet.
Produktion

Vår kärna och vårt ursprung ligger i den skärande bearbetningen, svarvning och fräsning.
I vår produktionsanläggning i Gnosjö tillverkar vi artiklar åt svensk och internationell industri. Vi kombinerar bred kompetens, erfarenhet, hög teknikgrad och ständig utveckling. Allt för att kunna leverera den mest optimala lösningen.
Läs mer om vår produktion

Partners

Vår produktion kompletteras av samarbete med partners i Asien och Europa från vilka vi levererar artiklar i plåt och tråd, kallstukning, plastkomponenter samt gjutgods.

Kvalitet

Vår produktionsanläggning är certifierad utifrån inrikting och innehåll. Vi har kvalitetcertifiering 9001:2015 som vi kombinerar med aktivt kvalitetsarbete hos våra partner.

Matchningen

Behovsanalys

Vi träffas hos er eller på någon av våra enheter

Det startar med att vi tar del av kundbehovet och får en inblick i vilken typ av artikel som skall produceras. Storlek, toleranser, volymer och behov av förädling och helhetslösning lyfts upp på bordet. Vi har erfarenhet av alla de långa processer som föregår den faktiska produktionen och vi vet att man tjänar på att göra rätt analyser från början.

Produktkritik

Många års erfarenhet av effektiv produktion ligger bakom

I många fall arbetar vi aktivt tillsammans med kund för att göra anpassningar i artikeln för att möjliggöra effektiviseringar och besparingar redan på ritningsstadiet. Materialval och egenskaper i ämnen analyseras också.

Matchning

Rätt teknik eller kombination av tekniker hittas

Inom området skärande bearbetning finns en mängd olika tekniker. Vi hjälper dig med hur och var din detalj skall produceras för bästa resultat till bästa pris. Det kan också handla om att matcha till andra produktionstekniker såsom tråd- och plåtbearbetning, kallstukning eller gjutning.

Produktionen

Svarvning och fräsning

I vår anläggning i Gnosjö

Vi har en hög kapacitet av svarvar och fräsar för vitt skilda behov. Kundens artiklar tillverkas antingen här hos oss eller hos någon av våra partners i Europa eller Asien.

Förädling

Komplexa helheter sätts samman

Produktionen följs av olika typer av efterbearbetning där lödning, svetsning och montering är en av våra stora styrkor som vi utför "in-house".
 

Vill du veta mer?

Vårt säljteam står redo att svara på dina frågor och få veta mer om dina behov samt ge dig förslag till lösningar.